É
la época del ano na que se fai la matanza
los gochos. Chámase d´este xeito, porque coincide semana enriba, semana
embaxo, cola festividá d´este santo. En muitos llugares d´Asturias, el Samartín sigue tendo arraigo,
polo que resulta úa actividá ben chamadeira ya motivante pal alumnao. É por
ello que nas tres escolas que forman el CRA de Villayón: Concernosu, Villayón
ya Busmente,tuvemos trabayándola nas
últimas semanas.
Partindo d´esperiencias previas de los nenos (muitas ya variadas), fíxose úa pequena introducción: ¿en qué consistía? ¿cóndo se fía? ¿quén participaba? ya tamén víuse algún refrán como “A todo gochín ye chega el sou Samartín”.
P´acabar buscamos colos ordenadores imáxenes de platos típicos asturianos feitos a partir del gocho: chosco con patacas, llacón asao, picadiyo, caldo de rabizas… ¡todos pa chuparse los didos!
No hay comentarios:
Publicar un comentario